Du kan bruge alle slags chokoladekiks med creme - vælg din favorit.
18 cupcakes:
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
125 g smør ved stuetemperatur
200 g sukker
2 æg
1 tsk vaniljeessens
1 ¾ dl fløde 13 %
115 g groft knuste chokoladekiks med creme (fx Oreo)
Glasur med hvid chokolade og flødeost:
180 g god, hvid chokolade i små stykker
180 g flødeost, blødgjort, skåret i stykker
185 g smør ved stuetemperatur skåret i stykker
mini-chokolade kiks med creme eller knuste chokoladekiks med creme til pynt
A. Varm ovnen op til 180°C.
Bland mel og bagepulver, og stil det til side.
B. Rør smør og sukker i køkkenmaskinens store skål, til det er cremet og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt efter hvert af dem.
Tilsæt vaniljeessens.
Tilsæt de tørre ingredienser skiftevis med fløden og rør, til dejen er glat.
Vend de knuste chokoladekiks i.
C. Fyld papirformene ca. ⅔ op med dej, og bag kagerne i 20-25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Glasur: Smelt den hvide chokolade i en skål over en gryde med simrende vand i nogle få minutter, til den er glat og cremet.
Den skal kun lige føles varm på fingerspidsen.
Pisk flødeost og smør sammen til en let og luftigt masse.
Tilsæt den smeltede chokolade og pisk igen, til massen er glat.
Brug glasuren med det samme; ellers stivner den.
Tryk hurtigt mini-chokoladekiks fast, eller drys med knuste kiks, mens glasuren endnu er blød.
Denne glasur ser ud som fyldet i kiksene.