140 g smør eller margarine
1 ¾ dl sukker
1 knsp, salt
100 g mørk chokolade
6 æg
1 ½ dl hvedemel
75 g malede mandler
smør eller margarine til formen
rasp til formen
Garnering:
50 g mandelsplitter
100 g mørk chokolade
Rør fedtstof, sukker og salt luftigt.
Smelt chokoladen i vandbad.
Rør 1 spsk chokolade i blandingen ad gangen.
Del æggene og rør en æggeblomme i ad gangen.
Bland hvedemel og malede mandler og rør det i chokoladedejen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i chokoladedejen.
Smør en aflang form med fedtstof og drys den med rasp.
Hæld dejen i.
Bag kagen ved 200°C i ca. 45-50 minutter.
Lad kagen blive kold.
Stik mandelsplitter i kagen, så de stikker ud som pigge på et pindsvin.
Smelt chokoladen i vandbad og hæld den over kage og mandler.
Lad chokoladen blive stiv inden servering.