250 g hvedemel
1 tsk Natron
225 g sukker
50 g kakao
1 tsk vaniljesukker
1 ¼ dl mælk
1 dl oliemagagrine
2 ½ dl A38 el. yoghurt (natural)
1 æg
75-100 g hakket chokolade
Tænd ovnen på 200°C.
Hak chokoladen (gerne i lidt store stykker.)
Bland alle de tørre indgredienser i en skål med ⅔ af den hakkede chokolade
Bland de våde indgredienser i en anden skål og pisk kort med et piskeris, til massen er ensartet.
Hæld den flydende masse i skålen med de tørre indgredienser og fold dem sammen, indtil melet er lige akkurat gennemvædet. (brug IKKE elpisker)
Kom dejen i smurte muffinsforme, så de højst er ⅔ fyldt.
Drys dem med den ekstra chokolade i midten af dejen.
Bages i 13-15 min ved varmeluftsovn (lidt længere ved alm. varme).
Tips: Muffins er færdige, når de giver modstand, når man presser en ske mod toppen.
Denne opskrift kan jo også bruges til andre slags muffins, bare undlad chokoladen og kakaopulver og tilsæt den ønskede ingrediens.