Disse kager er inspireret af den klassiske lagkage fra Tyskland, Schwarzwalder Kirschtorte.
18 cupcakes:
225 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
4 spsk kakaopulver
225 g sukker
225 g usaltet smør
4 æg
90 g hakkede kirsebær
2 spsk kirsch (eller anden likør med kirsebærsmag)
Pynt:
2 dl piskefløde
3 spsk flormelis, sigtet
12 hele kirsebær
100 g mørk chokolade
Varm ovnen op til 160°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Sigt mel, kakao og bagepulver sammen i en skål og stil det til side.
Rør sukker og smør i en anden skål, til det er glat.
Tilsæt æggene, et ad gangen, og bland det godt mellem hvert.
Tilsæt melblandingen og kirsebærrene og bland det godt.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Hæld lidt kirsch over hver kage.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Lav pynt: Pisk fløde og flormelis til blødt skum.
Brug en kartoffelskræller til at rive chokoladen i spåner.
Læg en skefuld flødeskum på hver kage.
Placer et kirsebær på midten og chokoladespåner omkring bærret.
Opbevar kagerne uden pynt i en lufttæt beholder i op til 3 dage.
Variationer:
Chokoladecupcakes med mandelsplitter
Følg basisopskriften. Fold 3 spsk ristede mandelsplitter i fløden, efter at den er pisket til skum.
Chokoladecupcakes med svesker
Følg basisopskriften. Erstat kirsebær med 100 g hakkede svesker.
Som pynt erstattes de hele kirsebær med 3 spsk hakkede svesker.
Chokoladecupcakes med blåbær
Følg basisopskriften. Erstat kirsebær med 100 g moste blåbær.
Som pynt erstattes de hele kirsebær med 3 spsk blåbær.