Logo

Chokolade med chili cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokolade med chili cupcakes

De spanske erobrere bragte chokoladen med hjem fra Mexico - her er mørk chokolade piftet op med stærk chili!

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

2 ½ tsk bagepulver

4 spsk kakaopulver

4 æg

2 tsk chilipulver (gerne chipotle)

100 g mørke chokoladeknapper

Glasur:

175 g flormelis. sigtet

50 g kakaopulver

3 spsk Tia Maria

115 g usaltet smør

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienser kagerne undtagen chokoladeknapper sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat - det tager 2-3 minutter.

Rør chokoladeknapper i.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur: Blend alle ingredienser i en foodprocessor.

Smør glasuren på kagerne.

Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 2 dage.

 

Variationer:

 

Chilicupcakes med hvid chokolade

Følg basisopskriften. Erstat de mørke chokoladeknapper med hvide chokoladeknapper.

 

Chilicupcakes med vodkaglasur

Følg basisopskriften. I glasuren erstattes Tia Maria med 3 spsk vodka.

 

Chilicupcakes med appelsinlikørglasur

Følg basisopskriften. I glasuren erstattes Tia Maria med 3 spsk Grand Marnier eller en anden appelsinlikør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.446 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her