Fudge-glasuren på disse kager kan få selv den mindst entusiastiske chokoladefreak i knæ!
18 cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
Glasur:
100 g mørk chokolade, grofthakket
2 spsk mælk
50 g usaltet smør
90 g flormelis, sigtet
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Lav glasur: Varm forsigtigt chokolade, mælk og smør op i en lille, tykbundet gryde under omrøring, til det er smeltet.
Tag gryden af varmen og pisk flormelis i.
Smør glasuren på kagerne.
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Chokoladecupcakes med fugde-glasur og knas
Følg basisopskriften. I glasuren tilsættes 100 g knust flerfarvet chokoladeslik (se billede), efter at de øvrige ingredienser er rørt sammen.
Hvide chokoladecupcakes med fudge-glasur
Følg basisopskriften. I glasuren erstattes de mørke chokoladeknapper med 100 g hvide chokoladeknapper, og 1 tsk vaniljeekstrakt tilsættes.
Chokoladecupcakes med rosiner og fudge-glasur
Følg basisopskriften. Tilsæt 75 g lyse rosiner, efter at dejen er rørt sammen.