Logo

Chokolade med fudge-glasur cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokolade med fudge-glasur cupcakes

Fudge-glasuren på disse kager kan få selv den mindst entusiastiske chokoladefreak i knæ!

 

18 cupcakes:

225 g usaltet smør

225 g sukker

225 g hvedemel

2 ½ tsk bagepulver

4 æg

1 tsk vaniljeekstrakt

Glasur:

100 g mørk chokolade, grofthakket

2 spsk mælk

50 g usaltet smør

90 g flormelis, sigtet

 

Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.

Rør alle ingredienser kagerne sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat - det tager 2-3 minutter.

Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.

Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.

Lav glasur: Varm forsigtigt chokolade, mælk og smør op i en lille, tykbundet gryde under omrøring, til det er smeltet.

Tag gryden af varmen og pisk flormelis i.

Smør glasuren på kagerne.

Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Chokoladecupcakes med fugde-glasur og knas

Følg basisopskriften. I glasuren tilsættes 100 g knust flerfarvet chokoladeslik (se billede), efter at de øvrige ingredienser er rørt sammen.

 

Hvide chokoladecupcakes med fudge-glasur

Følg basisopskriften. I glasuren erstattes de mørke chokoladeknapper med 100 g hvide chokoladeknapper, og 1 tsk vaniljeekstrakt tilsættes.

 

Chokoladecupcakes med rosiner og fudge-glasur

Følg basisopskriften. Tilsæt 75 g lyse rosiner, efter at dejen er rørt sammen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.898 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her