Dej:
4 æg
125 g sukker
100 g hvedemel
25 g cacaopulver
Creme:
3 æggeblommer
100 g sukker
6 dl piskefløde 38%
1 pose frisk mynte
5 blade husblas
Pynt:
frisk mynte
mørk chokolade
Dej: Pisk æg og sukker sammen i et vandbad til en let creme.
Vend mel og cacao i æggemassen.
Læg dejen i en smurt springform og bag den i ovn i 20 min. på 180°C.
Creme: Pisk æggeblommer med sukker.
Varm halvdelen af fløden sammen med hakket mynte op til 50°C i en gryde.
Bland æggemassen sammen med fløden og varm op til 80°C i 4 min. (det må ikke koge).
Køl ned og kom husblas i, når cremen er 50°C.
Afkøl yderligere til stuetemperatur.
Pisk resten af fløden til skum.
Fold flødeskummet i myntecremen og stil den til side.
Lagkagebunden skæres i halv på langs.
Læg den første halvdel i en større springform, herefter creme, bund og creme. Lav en glat overflade.
Læg kagen i køleskab i 2 timer.
Pynt med mynte og chokoladespåner.