Logo

Butterdejsskåle med æblefyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

400 g butterdej
1 æg
75–100 g sukker
100–150 g "kanel
smør til pensling

Æblefyld:
4 grønne æbler
150 g stødt melis
150 g brun farin
100 g smør
1 jordbær
2 ½ dl cremefraiche

Butterdejen rulles ud, til den har en ensartet tykkelse. Den må ikke være for tyk. Den pensles med pisket æg, strøs med kanel og sukker. Dejen rulles til en pølse og skæres i skiver på 3 – 5 cm. De trykkes flade og rulles ud, til de er ensartet flade og runde. Glas pensles med smør, og dejen kommes over. De bages i ovn ved 180 – 190 º i 15 – 20 minutter.

Æblerne halveres, og kernehuset fjernes. De skæres derefter i grove tern. Melis og farin sættes over i en gryde med smørret og smeltes ved svag varme. Æblerne tilsættes og koges møre. Når de er færdige, kommes de i butterdejsskålene og pyntes med cremefraiche 18 % samt jordbærren

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.316 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her