Pate feuilletée
1 kg hvedemel
15 gr salt
½ dl eddike
1 kg smør
½ koldt vand
Melet lægges ud på bordet og formes således, at der dannes en fordybning i midten. Heri hældes vandet og saltet. Melet blandes i, lidt af gangen, indtil man har en tyk grød, så tilsættes en femtedel af smørret, som knibes godt ud. Resten af melet blandes i. Dejen bearbejdes nu, indtil den bliver smidig og slipper bordet. Der formes til en kugle, hvor der skæres et dybt kryds.
Dejen hviler i 15 min. og klappes herefter ud til en firkant, hvori smørret indpakkes, rulles ud til en rektangel 1 ½- 2 cm tyk og lægges sammen i 3 lag.
Hviler herefter i 10 minutter, rulles atter ud og lægges sammen i 4 lag.
Dette gentages to gange med 10 minutters hviletid imellem, således at dejen når den er færdig er lagt sammen i 2x3 og 2x4 lag. I alt 144 lag. Dejen må nu atter hvile i 15-20 minutter, inden den benyttes.
For at man kan være sikker på et godt resultat, må smørret have samme temperatur og smidighed som dejen og forarbejdes på et køligt sted. Det er nødvendigt at alt bagværk af butterdej (efter formningen) hviler i 30-35 min., inden det bages i ovnen.