´
Til 12 burgerboller
7-8 dl hvedemel
¾ tsk salt
2 spsk sukker
25 g gær eller 1 spsk tørgær
3 spsk smør eller margarine, blødgjort
2 ½ dl skummetmælk, opvarmet til ca. 40°
Kom hvedemel, salt, sukker, gær og margarine i en skål eller food processor og smuldr margarinen.
Hæld mælken i, rør eller ælt til dejen slipper.
Anbring dejen i en skål penslet med olie, vend dejen, så den bliver smurt over det hele. Dæk dejen til og lad den hæve på et lunt sted til den fylder det dobbelte, ca. 1 time.
Slå dejen ned og lad den stå yderligere 20 minutter.
Del dejen i 2 halvdele og skær hver af disse i 6 lige store stykker.
Form dem til glatte boller, læg dem på bagepapir på en bageplade med ca. 5 cm afstand. Tryk dem lidt flade. Dæk dem til og lad dem hæve på et lunt sted ca. 1 time.
Bag dem ved 200° i 15-20 minutter til de er lysebrune.
Tips:
Hvis det ønskes kan der drysses forskellige ting på bollerne før de bages. Pensl bollerne med smeltet smør eller æg, når de er formet og drys med birkes, sesamfrø, revet ost, bacon stykker, hakket purløg, hakkede løg, sellerifrø, kommen.