Logo

Bryllupskage med chokoladebunde og chokoladecreme

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bundene (dem alle sammen):
1250 g blødt smør
20 dl sukker
20 æg
2500 g hvedemel
22,5 tsk bagepulver
5 dl cacao
15 tsk vaniljesukker
15 dl mælk.

Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et af gangen. Bland hvedemel, bagepulver, kakao og vaniljesukker sammen og rør det i dejen skiftevis med mælken. Hæld dejen i smurte bradepander og bag hver bradepande i ca. 60 min. ved 170°C.

Chokoladecremen:
570 g mørk chokolade
450 g lys chokolade
6 æggehvider
2 kopper sukker
2 knivspids vinsyre
1 tsk salt
1 kg usaltet blødt smør
4 tsk vaniljesukker
4 tsk pulverkaffe
4 tsk mørk rom.

Smelt chokoladen i vandbad. Pisk æggehviderne med sukker, vinsyre og salt ligeledes i et vandbad(som skal være håndvarmt). Når æggehviderne er seje, blandes de med smørret. Dernæst blendes chokoladen og de øvrige ingredienser i.

Kagen lægges sammen
Den afkølede kage presses ud i cirkler efter kagestativets form - en cirkel for hver etage. Den bagte overflade skæres væk og kagerne flækkes i to. Den underste halvdel smøres med et lag chokoladecreme og den øverste halvdel lægger overpå igen. Kagerne overtrækkes med udrullet marcipan og pyntes efter ønske.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.867 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her