Logo

Bryllupskage med abrikos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ingredienser til den nederste kage (bund cirka 34 cm i diameter)
Pr. bund bruges:

5 spsk klaret, lunt smør
125 g sukker
2 ½ æg
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver

Stænkning og pensling:
2-3 spsk siet appelsinsaft
4 spsk spiritus (rom eller orangelikør)
350 g abrikosmarmelade

Smøring af nederste & mellemste bund:
350-400 g smeltet blød nougat

Cremefyld:
600 g smør
500 g flormelis
4 spsk spiritus
600 g kransekagemasse
150 g hakkede syltede abrikosstykker (fra dåse )

Ingredienser til den næstnederste kage (bund cirka 26 cm i diameter)
Pr. bund bruges:
3 spsk klaret, lunt smør
75 g sukker
1 ½ æg
75 g hvedemel
¾ tsk bagepulver

Stænkning og pensling:
2 spsk siet appelsinsaft
3 spsk spiritus (rom eller orangelikør)
300 g abrikosmarmelade

Smøring af nederste & mellemste bund:
225 g smeltet blød nougat

Cremefyld:
350 g smør
275 g flormelis
3 spsk spiritus
350 g kransekagemasse
125 g hakkede syltede abrikosstykker (fra dåse )

Ingredienser til den næstøverste kage (bund cirka 22 cm i diameter)
Pr. bund bruges:
2 spsk klaret, lunt smør
50 g sukker
1 æg
50 g hvedemel
½ tsk bagepulver

Stænkning og pensling:
1 spsk siet appelsinsaft
2 spsk spiritus (rom eller orangelikør)
200 g abrikosmarmelade

Smøring af nederste & mellemste bund:
150 g smeltet blød nougat

Cremefyld:
250 g smør
200 g flormelis
2 spsk spiritus
250 g kransekagemasse
75-100 g hakkede syltede abrikosstykker (fra dåse )

Ingredienser til den øverste kage (bund cirka 16 cm i diameter)
Pr. bund bruges:
1 spsk klaret, lunt smør
25 g sukker
½ æg
25 g hvedemel
¼ tsk bagepulver

Stænkning og pensling:
1 spsk siet appelsinsaft
1 spsk spiritus (rom eller orangelikør)
140 g abrikosmarmelade

Smøring af nederste & mellemste bund:
80 g smeltet blød nougat

Cremefyld:
125 g smør
100 g flormelis
1 spsk spiritus
125 g kransekagemasse
30-50 g hakkede syltede abrikosstykker (fra dåse )

Bundene:
Alle bunde bages enkelt vis, hvilket vil sige at nedenstående "øvelse" skal gøres 12 gange i alt.
Indstil ringformen til den ønskede diameter og placer den på en bageplade med bagepapir.
Pisk smør, sukker og æg sammen. Vend hvedemel og bagepulver i ægge cremen.
Hæld dejen i formen og glat den ud.
Bag bunden i 6-7 minutter ved 200-220°C i en forvarmet ovn.
Afkøl bunden i formen, før den skæres løs langs kanten.

Cremefyldet:
Alle ingredienser røres sammen til en homogen masse.

Smøring af bundene:
Dryp bundene med appelsinsaft og spiritus.
Smør dem med hed abrikosmarmelade - lad den tørre.
Smør smeltet blød nougat på to af bundene i hver kage.

Indpakningen:
Når kagerne er samlet pensles de med 41/2 dl hed siet abrikosmarmelade, så kagens farver dækkes.
1 ½ kg rå marcipan æltes med 250 g flormelis og ½ del spiritus. Denne masse kan opbevares i køleskabet til den skal bruges.
Marcipanen rulles ud og kagerne beklædes.

Glasur:
3 æggehvider
650-700 g flormelis
2 tsk glycerin
Æggehvide piskes skummende.
Flormelis piskes i lidt efter lidt.
Når massen er stiv kommes der glycerin i massen.
Glasuren opbevares under et fugtigt klæde.

Kagen lægges sammen (kagen bygges op omkring stativet)
Hver kage består nedefra af:
1 bund dryppet med appelsinsaft og spiritus, smurt med abrikosmarmelade og nougat (nougatsiden opad)
1 lag cremefyld
1 bund dryppet med appelsinsaft og spiritus, smurt med abrikosmarmelade og nougat (nougatsiden opad)
1 lag cremefyld
1 bund dryppet med appelsinsaft og spiritus, smurt med abrikosmarmelade (abrikossiden nedad)
Kagen betrækkes med marcipanblandingen, pyntes med glasur og eventuelle roser / brudepar på toppen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.637 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her