Logo

Brune kager Blomsterbergs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

  Ekstra lækre brunekager med spændende fyld

 

250 g smør
125 g lys sirup
250 g farin
3 tsk stødt kanel
1 tsk stødt nellike
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt allehånde
500 g hvedemel
60 g syltet appelsin i tern
150 g hele mandler
25 g usaltede pistaciekerner
2 tsk potaske
1 spsk koldt vand.
*

A) Smør, sirup og farin smeltes for middel varme, til det er ca. 70°C.

Tag gryden af varmen.

 

B) Bland kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel, tilsæt syltet appelsin, mandler og pistacienødder.

Potasken og vand røres sammen i en kop og hældes i dejen, der æltes ensartet i en røremaskine.

C) Kom dejen i en beholder, 18x18 cm, foret med bagepapir på både bund og sider – pres den godt ud i formen, og dæk toppen med bagepapir.

Afkøles ved stuetemperatur til næste dag, hvor den udskæres i 5 lange baner.

Hver bane skæres i tynde, men hele skiver, bages på bagepapir ved 180°C 9-12 minutter.

Afkøles på bagerist og opbevares i dåse med tætsluttende låg.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.923 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her