50 g margarine eller smør
8 dl vand
50 g gær
1 spsk kommen
1 spsk salt
2 æg
2 dl tørrede brændenælder
3 dl rugmel
2 dl hvedekim
2 dl hvedeklid
1 L rugsigtemel
7-8 dl hvedemel
Smelt fedtstoffet og hæld vandet i.
Varm blandingen op, til den er håndvarm og opløs gæren i væsken.
Stød kommenfrø og salt og bland det og de øvrige ingredienser i væsken.
Gem et par dl hvedemel til senere.
Rør og ælt dejen godt og lad den hæve i 30 min.
Hæld dejen ud på et meldrysset bagebord og ælt den nogle minutter
med resten af melet.
Form den til tre brød og læg dem i smurte forme (á 1 ½ l.).
Hæver ca. 30 min.
Bages i nederste del af ovnen ved 200º i ca. 1 time.
Afkøles tildækket på en bagerist.
Det er vel natur.