100 g grahamsmel fuldkornshvedemel
100 g hvedekerner hele/knækkede
50 g hvedeklid
500 g hvedemel
3 stk gulerod
50 g gær
15 g havsalt
½ l. vand
*
Gæren smuldres - salt drysses over.
Når gæren begynder at smelte røres det rundt.
De forskellige typer hvedemel tilsættes, sammen med vandet og de revne gulerødder.
Æltes til en jævn dej, der er fugtig, men slipper skålen.
Stilles til hævning i ca. ½ time, eller til det er hævet til dobbelt størrelse.
Formes til boller - 30 stk (skal ikke slås ned/æltes først) og stilles til hævning i yderligere en time.
Ovnen forvarmes til ca. 180ºC (varmluft).
Bollerne pensles eller sprøjtes med vand lige inden de kommer i ovnen - for ekstra sprøde boller stilles et ovnfast fad med vand i bunden af ovnen.
Bages i ca. 15 min.