Logo

Boller - Lækre luftige

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvis du ønsker at lave lette og luftige boller, der smager fantastisk så kig her. Bollerne kan bruges til fødselsdag, til eftermiddagskaffen, på morgenbordet med en klatsyltetøj - der er mange muligheder.


50 g gær
½ l mælk
½ tsk salt
50 g sukker
50 g smør
Godt med kardemomme
600-700 g hvedemel
1 æg til pensling


Mælken lunes og gæren opløses deri.
Derefter blandes mælk og smør i.
Dernæst salt, sukker og kardemomme.
Til sidst blandes melet i lidt af gangen. Dejen slås godt igennem.
Lad dejen hæve en time, hvorefter dejen slås sammen.
Formes til boller og meget vigtigt: pensles med æg.
Lad dem hæve til de er store.
Bages 16-17 min ved 170°C.


Tips: Det er vigtigt at de pensles inden anden hævning, da de ellers vil falde sammen og ikke blive dejlige luftige.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (10 stemmer)
Siden er blevet set 10.083 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her