200 g hvedemel
100 g sukker
125 g smør
2 æggeblommer
½ kg modne blommer
Reven skal af 1 citron
1 dl abrikossyltetøj
50 g pinjekerner
1 æg til pensling
*
Bland salt og sukker i melet.
Findel fedtstoffet heri og tilsæt de sammenpiskede æg.
Ælt dejen sammen. Stil dejen køligt mindst ½ time.
Befri blommerne for sten og hak frugten groft.
Rul ⅔ af dejen ud og beklæd en smurt tærteform hermed.
Fordel abrikossyltetøjet over tærtebunden og læg de udstenede, grofthakkede blommer herpå.
Drys den revne citronskal over og fordel pinjekerner på.
Rul resten af dejen ud og skær den i smalle strimler.
Læg dem over som gitterlåg.
Pensl med sammenpisket æg og bag tærten i en 190ºC varm ovn i ca. 1 time.