Logo

Blommetærte med pinjekerner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv denne lækre blommetærte næste gang du har gæster, eller som noget ekstra lækkert til søndagshyggen. Tærten er nem at bage med få ingredienser og smager skønt. Server med for eksempel creme fraiche


200 g hvedemel
100 g sukker
125 g smør
2 æggeblommer
½ kg modne blommer
Reven skal af 1 citron
1 dl abrikossyltetøj
50 g pinjekerner
1 æg til pensling

*

 
Bland salt og sukker i melet.
Findel fedtstoffet heri og tilsæt de sammenpiskede æg.
Ælt dejen sammen. Stil dejen køligt mindst ½ time.
Befri blommerne for sten og hak frugten groft.
Rul ⅔ af dejen ud og beklæd en smurt tærteform hermed.
Fordel abrikossyltetøjet over tærtebunden og læg de udstenede, grofthakkede blommer herpå.
Drys den revne citronskal over og fordel pinjekerner på.
Rul resten af dejen ud og skær den i smalle strimler.
Læg dem over som gitterlåg.
Pensl med sammenpisket æg og bag tærten i en 190ºC varm ovn i ca. 1 time.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.378 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her