Logo

Bedstemors tærte - Torta della nonna

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv Torta della nonna, eller på dansk: Bedstemors kage. Det er en lækker tærte med creme af blandt andet citron og pinjekerne. Kagen stammer oprindeligt fra Toscana i Italien.

 

Torta della nonna

dej:
100 g smør
90 g sukker
160 g hvedemel
3 æggeblommer
½ citron (revet skal heraf)
salt

creme:
2 ½ dl mælk
½ citron (skal heraf)
3 æggeblommmer
80 g sukker
40 g hvedemel
4 spsk pinje kerner (evt. hakkede mandler)

Dej: Smør, sukker, citronskal og en knivspids salt, røres blødt med fingrene. Halvdelen af melet røres i. Æggeblommer røres i, og tilsidst resten af melet. Dejen æltes jævn, og hviler køligt i ½ time. Creme: Mælk og citronskal skåret i strimler, bringes langsomt til kogepunktet, og tages af ilden. Æggeblommer og sukker piskes sammen, melet og derefter den varme mælk piskes heri. Cremen sættes over, bringes til kogepunktet under konstant piskning, og piskes videre til den er jævn ( ca. 1 min). ⅔ af dejen rulles ud, og en tærteform fores hermed. Forbages ved 220ºC i ca. 10 min. til den tager farve. Resten af dejen rulles meget tyndt ud. Rulles ud på et stykke film, og lægges i fryseren i ca. 5 min. derved er det lettere at presse låget ned i formen. Cremen fordeles i tærten, og resten af dejen lægges over, og trykkes fast langs kanten, som et låg. Pinjekerner fordeles over tærten. Bages ved 220ºC til tærten er let gylden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.866 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her