1 kop hvedemel
¼ kop vand
2 æg
1/5 spsk salt
1 tsk olivenolie
1 ⅓ tsk Maizenamel
Fyld:
1 kop smeltet margarine
1 ½ kop hakkede valnødder
Sirup:
2 kopper sukker
2 kopper vand
2 tsk citron saft
Forbered fillodejen - hvis den er dybfrossen skal den tøes op.
Læg fillodej stykkerne oven på hinanden på bordet.
Skær dejen ud i den størrelse der passer til den form eller bakke de skal laves i.
Smør bakke eller form med olie.
Læg et lag fillodej på derefter, læg ½ spsk smeltet margarine ovenpå og glat det ud.
Kom kun halvdelen af dejen i formen og margarine.
Strø derefter med hakkede valnødder.
Læg et lag dej mere på og kom mere margarine på, så et lag valnødder til
og fortsæt til der ikke er mere dej og fyld.
Skær stykket ud i stykker, placer dem på en lille bradepande eller plade, sæt dem i ovnen på mellemvarme ca. 170ºC i ca. 1 time eller til stykkerne
er gyldne.
Kom sukker, vand og citronsaft i en gryde, smelt blandingen og kog det i
ca. 15 minutter til det er sirup.
Tag det af varmen, køl i ca. 10 minutter og kom et par smørklatter i.
Siruppen smøres på baklavaen eller hældes over.