Logo

Astakage - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kaldes også brun kage eller krydderkage. Hvis man vil gøre bagningen lidt nemmere, findes der færdigblandede krydderier i handlen netop til en porti­on kagedej

 

125 g smør

200 g brunt farin (2 ½ dl)

2 æg

250 g hvedemel (ca. 4 dl)

1 tsk natron

2 tsk stødt kanel

1 tsk stødte nelliker

1 ¼ dl mælk

100 g rosiner

50 g hakket sukat

 

Rør smør og farin godt sammen og rør æggene i.

Bland natron med de øvrige krydderier og vend det i melet sammen med rosiner og sukat.

Rør det i dejen skiftevis med mælken. Fyld dejen i en smurt sandkage­form eller springform med rørindsats.

Bag kagen ved 170°C i ca. l time. Prøv at stikke i kagen med en strikke­pind - hænger der ingen dej ved, er kagen færdig.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.317 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her