Appelsin og armagnac cupcakes
Kun for voksne! Kagerne spises en kold vinteraften foran pejsen - efter at børnene er lagt i seng ...
18 cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
4 æg
2 spsk armagnac + ekstra til efter bagning
Glasur:
200 g flødeost, blødgjort
175 g flormelis, sigtet
1 tsk appelsinekstrakt
1 ½ tsk revet skal fra en usprøjtet appelsin
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er lys og glat - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Prik huller i kagernes toppe med en træpind og hæld ca 1 tsk armagnac over hver af dem.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Lav glasur:
Rør flødeost i en skål med en elektrisk håndmikser, til den er let og luftig.
Pisk flormelis i og rør i yderligere 1-2 minutter.
Tilsæt appelsinekstrakt og -skal og bland det godt. Smør glasuren på kagerne.
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem uden glasur i op til 3 måneder.
Variationer:
Cupcakes med chokolade og armagnac
Følg basisopskriften. Tilsæt 100 g mørke chokoladeknapper, efter at dejen er rørt sammen.
Cupcakes med mandler og amaretto
Følg basisopskriften. Erstat armagnac med 2 spsk amaretto.
Tilsæt 3 spsk malede mandler til dejen sammen med de andre ingredienser.
I glasuren tilsættes 2 spsk hakkede mandler, mens appelsinsaft og -skal udelades.
Cupcakes med hasselnødder og Kahlua
Følg basisopskriften. Erstat armagnac med 2 spsk Kahlua.
Tilsæt 3 spsk finthakkede hasselnødder til dejen sammen med de andre ingredienser. I glasuren tilsættes 2 spsk hakkede hasselnødder, mens appelsinsaft og -skal udelades.