Logo

Ansjosbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ansjosbrød

 

Bræk brødene fra hinanden og server dem som snacks eller til suppe og salater.

14 stk. Tilberedningstid: ca. 35 min. Hævetid, i alt: 40 min. Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet.

 

#

50 g gær

4 dl mælk

100 g smør eller margarine

2 tsk salt

ca. 600 g hvedemel (10 dl)

 

Fyld:

2-3 æg

1 lille dåse ansjosfileter

2-3 spsk klippet dild eller purløg

æg til pensling

*

1. Smuldr gæren og udrør den i lunken mælk.

Smuldr fedtstoffet i halvdelen af melet og bland saltet i.

Kom det i dejfadet.

Ælt resten af melet i lidt ad gangen til dejen er blank og smidig.

Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 20 min.

 

2. Kog æggene hårdkogte i 8 min.

Pil dem og hak dem groft.

Skær ansjosfileterne i små stykker og bland dem med de hakkede æg og klippet dild eller purløg samt evt. lidt af ansjoslagen.

 

3. Ælt dejen sammen og form den til små boller.

Kom ansjosfyldet i og sæt dem tæt sammen i en smurt springform.

Lad dem efterhæve i 20 min.

 

4. Pensl med lidt sammenpisket æg og bag brødene 15-20 min. ved 200 °C.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 733 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her