Bræk brødene fra hinanden og server dem som snacks eller til
suppe og salater.
14 stk. Tilberedningstid: ca. 35 min. Hævetid, i alt: 40
min. Bagetid: 35-40 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
4 dl mælk
100 g smør eller margarine
2 tsk salt
ca. 600 g hvedemel (10 dl)
Fyld:
2-3 æg
1 lille dåse ansjosfileter
2-3 spsk klippet dild eller purløg
æg til pensling
*
1. Smuldr gæren og udrør den i lunken mælk.
Smuldr fedtstoffet i halvdelen af melet og bland saltet i.
Kom det i dejfadet.
Ælt resten af melet i lidt ad gangen til dejen er blank og
smidig.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i 20 min.
2. Kog æggene hårdkogte i 8 min.
Pil dem og hak dem groft.
Skær ansjosfileterne i små stykker og bland dem med de
hakkede æg og klippet dild eller purløg samt evt. lidt af ansjoslagen.
3. Ælt dejen sammen og form den til små boller.
Kom ansjosfyldet i og sæt dem tæt sammen i en smurt
springform.
Lad dem efterhæve i 20 min.
4. Pensl med lidt sammenpisket æg og bag brødene 15-20 min.
ved 200 °C.