Dej:
2 ½ dl hvedemel
¼ tsk salt
100 g smør
2 spsk vand
Fyld:
1 stor frisk ananas
2 æg
3 spsk hvedemel
2 dl sukker
1 ½ spsk citronsaft
Kokoslåg:
1 æg
¾ dl sukker
½ tsk vaniljesukker
2 spsk mælk
5 dl kokosmel
Bland hvedemel og salt i en skål og findel fedtstoffet i blandingen.
Tilsæt vand og arbejd det hurtigt sammen til en dej.
Lad dejen hvile et koldt sted mindst 1 time.
Del anansen i både.
Skær midterstoken og skrællen af.
Skær frugtkød i terninger.
Pisk æggene let.
Tilsæt sukker, hvedemel og citronsaft og rør ananasen i.
Rul dejen ud til en rund plade.
Beklæd en pieform, ca 22 cm i diameter med dejen.
Lav en høj kant rundt om.
Fyld anansblandingen i dejskallen og bag pien ved 175°C på nederste rille i ca 35 min.
Pisk æg og sukker, bland vaniljesukker og mælk i og rør kokosmelet i. Tag pien ud efter 35 min og bred kokosmassen jævnt over fyldet. Bages i yderligere 20-25 min.