Bund:
75 g mandler
150 g sukker ( 1 ½ dl )
1 spsk pulverkaffe
1 tsk bagepulver
2 spsk appelsinsaft
3 æggehvider
Fyld:
4 - 5 dl piskefløde
1 ds annanasmos (400-450 g)
Mal mandlerne gennem mandelkværnen eller kom dem i blender eller foodprocessor.
Bland de malede mandler med sukker, pulverkaffe, bagepulver og appelsinsaft i en skål.
Pisk æggehviderne meget stive og bland dem forsigtigt med mandelblandingen.
Tegn en cirkel, ca. 22 cm i diameter, på bagepapir og fordel heri.
Man kan også bage bunden i en velsmurt springform eller en form beklædt med bagepapir.
Bag bunden 30-35 min ved 175°C i den nederste halvdel af ovnen.
Lad bunden svale lidt på pladen, før den forsigtigt lempes over på en
bagerist for at blive kold.
Bunden lægges på et kagefad.
Pisk fløden til skum.
Fordel flødeskum og dernæst ananasmos på den kolde kagebund.