Lagkage
Bunde og abrikoskompot skal laves et par timer før servering eller dagen før kagen skal spises.
Sukkerbrødskagedej:
75 g margarine
100 g sukker
4 æggeblommer
150 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3 spsk mælk
Marengsmasse:
4 æggehvider
200 g sukker
1 tsk eddike
Fyld:
250 g tørrede abrikoser
vand
evt. 1 spsk citronsaft
¼ l. piskefløde pisket til skum
Fyld:
Abrikoserne skæres i skiver a ca. ½ cm. bredte. Kommes i en skål, hvor de dækkes helt af vand i 12 til 24 timer.
Bunde:
Sukkerbrødskage Blødgør margarinen. Margarine, æggeblommer og sukker piskes til en ensartet masse. Bland hvedemel og bagepulver. Pisk hvedemel/bagepulver og mælk i sukkermassen.
Marengsmasse:
Æggehviderne piskes stive. Sukker og eddike vendes i æggehviderne.
Sukkerbrødskagedejen fordeles i to lagkageforme og marengsmassen fordeles ovenpå kagedejen.
Bages ved 175°C i ca. 30 minutter. De færdigbagte kagebundene afsvales inden brug.
Abrikoskompot:
De udblødte abrikoser kommes i en gryde med ca. ½ dl vand (resten af udblødningsvandet kasseres). Abrikoserne koges i ca. ½ time eller til de er blevet møre. Er kompotten for sød tilsæt da ca. 1 spsk citronsaft. Stilles koldt i mindst et par timer.
Lagkagen lægges sammen på følgende måde:
1 kagebund på et fad med marengssiden opad. Kom en springformsring om kagen under arbejdsprocessen, så undgår du at fyldet løber ved siden af, og at kagen skrider til den ene side. Fordel abrikoskompotten på bundens marengs. Fordel flødeskum over abrikoskompotten. Læg bund nr. 2 øverst med marengssiden opad. Fjern springformsringen og server.