Logo

After eight cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

After eight cupcakes

Disse kager vil overvælde både øjnene og smagsløgene. Når du bider i dem, er de sprøde udenpå og bløde indeni - en sand himmerigsmundfuld af chokolade og pebermynte.

 

12 cupcakes:

200 g hvedemel

50 g kakao

2 tsk bagepulver

90 g smør ved stuetemperatur

100 g sukker

2 æg

ca. 1 ½ dl fløde 13 %

nogle dråber pebermynteessens

60 g mini-pebermyntechokolade-pastiller

 

Pebermyntesmørcreme:

185 g smør ved stuetemperatur, skåret i små stykker

300 g flormelis

2 spsk mælk

et par dråber pebermynteessens

grøn farve (kan udelades)

 

Chokoladetrøffel:

150 g mørk chokolade i små stykker

1 ½ dl piskefløde

12 små pebermyntepastiller med chokoladeovertræk til pynt (kan udelades)

 

A. Varm ovnen op til 180°C

Bland mel, kakao og bagepulver, og stil det til side.

 

B. Rør smør og sukker cremet og luftigt.

Tilsæt æggene et ad gangen, og rør godt mellem hvert æg.

Rør melblandingen i skiftevis med fløden.

Dryp et par dråber pebermynteessens på dejen, og rør dem grundigt i.

 

C. Fordel dejen i papirformene, og drys mini-pebermyntechokolade­pastiller over kagerne.

Bag dem i 20-25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

 

Smørcreme: Rør smør og sukker lyst og luftigt.

Tilsæt mælk og pebermynteessens, og rør godt.

Der skal måske lidt mere mælk i.

Rør evt. farve i, og smør smørcremen på de kolde kager.

Stil dem koldt, til smørcremen er stivnet.

 

Chokoladetrøffel: Varm chokolade og piskefløde op i en skål over en gryde med simrende vand, til fløden er varm, og chokoladen begynder at smelte.

Tag skålen væk fra varmen og rør, til chokoladen er helt smeltet, og blandingen er homogen.

Husk, at chokoladen blot skal smelte, ikke koge.

Du kan altid stille skålen over varmen igen i et øjeblik, hvis det er nødvendigt. Køl trøffelmassen lidt af, og dyp toppen af kagerne i den, så man stadig kan se lidt af smørcremen i kanten.

Læg evt. en lille chokoladeovertrukket pebermyntepastil øverst.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,4 (9 stemmer)
Siden er blevet set 8.958 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her