2 plader frossen butterdej a 70 g
hvedemel til udrulningen
8 friske eller henkogte abrikoser
Kagecreme:
2 æggeblommer
4 spsk sukker
¾ spsk majsstivelse
2 ½ dl mælk
kornene af ½ vaniljestang
Overtræk:
3 spsk æblegele
Drys:
lidt ristede mandelflager
De optøede butterdejsplader lægges ca. ½ cm ind over hinanden.
Rul dem forsigtigt ud på et melet bord til dobbelt størrelse.
Læg dejen i en tærteform på ca. 18 cm i diameter og tryk den op ad siderne, så den danner kant, men uden at den går istykker.
Prik den med en gaffel og sæt den i ovnen på næstnederste rille ved
210°C.
Skrue straks ned til 200°C og bag den ca. 12 minutter, til den er sprød og gylden.
Rør æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse.
Bring mælken i kog med vaniljen og lad den koge ganske svagt i 2-3 minutter under omrøring, så vaniljesmagen rigtigt kommer ud.
Pisk den kogende mælk i æggemassen og kom cremen tilbage i gryden. Rør til den koger, lad den koge 1-2 minutter og fjern så vaniljestangen. Bred cremen ud over den nybagte butterdejsbund.
Skær abrikoser i halve og fjern sten og skind.
Læg dem over cremen. Varm geleen i en lille gryde og rør i den, til den er flydende og uden klumper.
Bred den flydende gelé ud over abrikoserne.
Rist mandlerne på en tør pande og strø dem på tærten, der serveres med iskold flødeskum.