250 g hvedemel
150 g margarine
1 æg
½ dl kold mælk
25 g gær
½ spsk sukker
½ tsk kardemomme
Fyld:
50 g smør
50 g sukker
25 g hakkede nødder
Dette røres sammen til en ensartet masse
Pynt:
Æggestryggelse og hvid glasur
100 g flormelis
1 spsk kogende vand
Gæren opløses i den kolde mælk, hvorefter de øvrige ingredienser tilsættes og æltes sammen til en ensartet dej.
Dejen rulles ud i ca 12 cm bredde og 50 cm længde.
Langs midten af dejen anbringes fyldet, som smøres godt ud.
Dejens to sider foldes mod midten.
Dejen formes som en krans og anbringes på en smurt plade med folden opad.
Dækkes med et klæde og hæver til dobbelt størrelse.
Stryges med æg og bages i forvarmet ovn ved 250°C i ca 15 min.
Når kransen er kold, glaseres den.