Surdej:
5 g gær
3 dl rød Tuborg
3 dl sigtemel
Dej:
2 ½ tsk salt
5-6 dl sigtemel
Gæren smuldres og udrøres med øllet, der lunes til 35ºC.
De 3 dl sigtemel tilsættes og blandingen slås med en ske, til den er blank og sej.
Surdejen dækkes og stilles til side i ca. 24 timer, hvorefter den æltes sammen med saltet og så meget af det resterende hvedemel, som den kan tage.
Dejen æltes, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder, den dækkes med et fugtigt klæde og stilles til hævning et lund sted i ca. 2 timer, hvorefter den slås ned og formes til to ovale brød, der sættes på en smurt bageplade til efterhævning i ca. 30 minutter.
Der snittes på langs på den ene side af brødet og pensles med øl og drysses med et tyndt lag sigtemel.
Bages i en hed ovn, 275ºC, i ca. 30 minutter.