Tærtedej:
200 g hvedemel
100 g smør
1 spsk mælk
1 spsk sukker
25 g gær
1 æg
Remonce:
50 g smør
50 g sukker
1 pose (40 g) pomeransskal
Desuden:
3 æbler
1. Gæren udrøres i lidt lunt mælk.
2. De øvrige ting til dejen blandes i og der æltes godt, til dejen er blød og smidig.
3. ⅔ af dejen rulles ud og lægges i en tærteform.
4. Remoncen røres sammen og fordeles over dejen.
5. Æblerne skrælles, flækkes og udkernes. Det snittes derefter fint og fordeles derpå over det hele.
6.Den sidste ½ af dejen rulles ud og skæres i strimler som lægges på kryds og tværs.
7.Kagen pensles med mælk drysses med sukker og stilles til hævning et lunt sted i ½ time.
8.Bages midt i ovnen ved 200 gr. i 20 min.
Serveres lun eller kold evt. med flødeskum.