100 g smør eller margarine
125 g sukker
5 dl mælk
½ tsk salt
50 g gær
700-900 g hvedemel
Fyld:
75 g smør
65 g sukker
1 tsk kanel
2 æbler skåret i tern
Pynt:
1 æg
25 g hakket hasselnødder
perlesukker
Smelt smørret og hæld mælken i. Skal være lunken og lillefingervarm.
Smuldr gæren og hæld mælkeblandingen over.
Tilsæt salt, sukker og så meget hvedemel at dejen stadig er blød og smidig.
Hæver til dobb. størrelse. i 3 kvarter.
Ælt dejen godt igennem og lad den lige hvile et par minutter.
Rul så ud til et rektangel.
Rør smør sukker og kanel sammen og smør fyldet ud på dejen med en
dejskraber.
Fordel æblerne i tern ovenpå og rul dejen sammen til en roulade.
Skær rullen ud i tynde skiver og fordel dem på 2 bageplader.
Efterhæver i en halv time.
Pensles med æg og pyntes med hakkede nødder og perle/tesukker.
Bages ved 250ºC i ca. 8 min.