Logo

Fastetærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørdej
180 g hvedemel
160 g smør
1 spks vand
½ tsk salt

Dejen samles med hurtige bevægelser, hviler ½ time, køligt men ikke koldt (vindueskarmen), og udrulles først umiddelbart før brugen. Bruges den i forme, hviler disse utildækket ½ time før evt. fyld kommes i.
Hvis dejen skal bruges både til foring af form og til låg, så tag 1 ½ portion.

Fyld
3 store løg
lidt kørvel og persille
1 spks smør
100 g frisk ost
4 æg
2 spks rasp
¼ g safran
1 tsk salt
1 knsp sukker
2 tsk powdour douce (se nedenfor)

En tærteform (ca. 25 cm i diameter) beklædes med mørdej, der prikkes med en gaffel. Forbages ca. 15 minutter ved 200°.

Fyld: Løgene hakkes og kommes 1 minut i letsaltet kogende vand. Dryppes godt af og vendes endnu varme sammen med hakkede krydderurter og smør. Safran kommes nogle minutter i lidt varmt vand. Dette og alle de øvrige ingredienser røres i løgmassen. Det hele kommes i den forbagte tærte, der bages ved 180° i 30-40 min., indtil massen er hævet og lysebrun.

Powdour douce:
1 tsk kanel,
1 tsk kardemomme,
1 tsk koriander
1 tsk muskatblomme

De stødte krydderier blandes og opbevares mørkt i en lufttæt beholder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.362 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her