Mørdej
180 g hvedemel
160 g smør
1 spks vand
½ tsk salt
Dejen samles med hurtige bevægelser, hviler ½ time, køligt men ikke koldt (vindueskarmen), og udrulles først umiddelbart før brugen. Bruges den i forme, hviler disse utildækket ½ time før evt. fyld kommes i.
Hvis dejen skal bruges både til foring af form og til låg, så tag 1 ½ portion.
Fyld
3 store løg
lidt kørvel og persille
1 spks smør
100 g frisk ost
4 æg
2 spks rasp
¼ g safran
1 tsk salt
1 knsp sukker
2 tsk powdour douce (se nedenfor)
En tærteform (ca. 25 cm i diameter) beklædes med mørdej, der prikkes med en gaffel. Forbages ca. 15 minutter ved 200°.
Fyld: Løgene hakkes og kommes 1 minut i letsaltet kogende vand. Dryppes godt af og vendes endnu varme sammen med hakkede krydderurter og smør. Safran kommes nogle minutter i lidt varmt vand. Dette og alle de øvrige ingredienser røres i løgmassen. Det hele kommes i den forbagte tærte, der bages ved 180° i 30-40 min., indtil massen er hævet og lysebrun.
Powdour douce:
1 tsk kanel,
1 tsk kardemomme,
1 tsk koriander
1 tsk muskatblomme
De stødte krydderier blandes og opbevares mørkt i en lufttæt beholder.