125 g
hvedemel
½ tsk Fermin (bagepulver)
1 tsk kardemomme
1,5 dl mælk
0,5 dl øl
2 æg
50 g margarine
1 spsk. sukker
¼ tsk. salt
ca. 50 g fedtstof (evt. palmin) til bagning
Hvedemelet sigtes med bagepulver og kardemomme og røres med mælken.
Øl, æggeblommer og det smeltede margarine samt sukker og salt tilsættes.
Til sidst vendes de stiftpiskede æggehvider i dejgen.
Fedtstof til bagning smeltes i en kasserolle, dejgen hældes i en kande og hældes, derfra op i æbleskive panden, hvori der først er hældt rigeligt smeltet fedtstof.
Æbleskiverne vendes, når de begynder at stivne og lægges, efterhånden som de er færdige, på et fad, der kan holdes varmt i en ovn eller på en asbestplade over gassen.
De serveres med sukker, æblekompot eller syltetøj.
Husmødrenes kogebog; 1952
Tips: Asbestplader er i dag erstattet af varmeplader.
--