Opskriften er baseret på den klassiske streuselkage. En hurtig og mager udgave.
12 cupcakes:
115 g smør, blødgjort
150 g lyst brunt sukker
1 æg, letpisket
175 g usødet æblemos
225 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
1 tsk stødt ingefær
¼ tsk stødte nelliker
Pynt:
2 spsk smør, blødgjort
30 g flormelis, sigtet
3 spsk hakkede valnødder
2 spsk havregryn
2 spsk hvedemel
½ tsk stødt kanel
Varm ovnen op til 175°C og læg 12 papirforme i en muffinform.
Pisk smør og sukker i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er blegt og cremet.
Tilsæt langsomt æggene og derefter æblemosen, pisk godt efter hver tilsætning. Tilsæt mel, bagepulver og krydderier og rør rundt, til det er lige netop blandet.
Lav pynt: Rør alle ingredienser sammen i en lille skål.
Rør rundt med en gaffel, til det ligner grove brød krummer. Stil det til side. Fordel dejen i papirformene.
Drys pynt på hver kage og bag dem 20-25 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formen og lad kagerne køle af på en rist.
Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Cupcakes med pekannødder og æblemos
Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk hakkede pekannødder til dejen, efter at de tørre ingredienser er tilsat. I pynten erstattes valnødder med 3 spsk hakkede pekannødder.
Cupcakes med rosiner og æblemos
Følg basisopskriften. Tilsæt 4 spsk rosiner til dejen, efter at de tørre ingredienser er tilsat.
Cupcakes med tranebær og æblemos
Følg basisopskriften. Tilsæt 4 spsk tørrede tranebær til dejen, efter at de tørre ingredienser er tilsat.