50 g smør
1 stang vanilje
revet skal fra en halv økologisk citron
125 g sukker
125 g hvedemel
½ tsk bagepulver
1 æg
½ dl Vinsanto sherry eller anden hedvin
4 æbler
50 g rosiner
50 g mandelflager
flormelis
Smelt smørret. Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud.
Kom dem i smørret.
Riv skallen af citronen og rør den i smørret.
Bland sukker, hvedemel og bagepulver.
Pisk smørret med æg og Vinsanto, rør melblandingen i.
Skræl æbler, skær kernehuset fra og skær dem i tynde skiver.
Rør forsigtigt æbler, rosiner og mandelflager i dejen.
Dæk en tærteform på 27 cm med bagepapir i bunden.
Bred æbledejen jævnt ud over papiret.
Forvarm ovnen til 200ºC og stil kagen midt i ovnen i 25-30 min. til den
er jævnt lysebrun ovenpå.
Kagen bliver ikke ret høj.