Dej:
250 g hvedemel
125 g smør
75 g sukker
2 tsk stødt kanel
1 æg
Fyld:
250 g skrællede udkernede æbler
2 dl hindbærmarmelade
Dej:
Hvedemel sigtes ned i et fad, og smørret smuldres heri.
Tilsæt sukker samt kanel og saml dejen med ægget, der er let sammenpisket med en gaffel.
Lad dejen hvile 30 minutter.
Dejen rulles ud, så den passer til et ovnfast fad på 16x26 cm.
Tag et lille stykke dej fra til fletværk.
Fyld:
Æblerne skæres i tynde både, der lægges i rækker på langs ned
igennem fadet.
Rør hindbærmarmelade sammen, så den er til at brede ud over æblebådene, herpå lægges dejstrimlerne, så de danner et fletværk.
Æblekagen bages på næstnederste rille i ovnen ved 210°C i 30 minutter.
Server æblekagen lun med flødeskum eller cremefraiche til.