50 g margarine
2 dl mælk
½ pk.gær (25 g)
1 tsk sukker
½ tsk salt
1 æg
61/2 dl hvedemel (ca. 400 g)
Fyld:
2 æbler (ca. 200 g)
½ tsk stødt kanel
Sødemiddel svarende til ca. 15 g sukker (fx 2 tsk Perfect Strø)
Æg til pensling
20 g hasselnødder
Dej:
Margarinen smeltes ved svag varme i en gryde.
Mælken tilsættes og lunes med.
Mælken hældes op i en skål og gæren udrøres heri.
Sukker, salt og æg tilsættes.
Hvedemelet tilsættes, og dejen æltes godt igennem.
Dejen dækkes til med et rent viskestykke og stilles til hævning i ca. 20 min.
Fyld:
Kanel og sødemiddel blandes til "kanelsukker".
Æblernes kernehus fjernes.
Æblerne skæres ud i både.
Horn:
Dejen æltes godt igennem og deles i to.
Dejklumperne rulles ud til to cirkler med hver en diameter på ca. 30 cm.
Hver cirkel deles i 12 trekanter.
Æblebådene lægges på hver trekants brede ende.
Kanelsukkeret drys ses oven på æblebådene.
Æblehornene rulles sammen fra den brede ende mod spidsen.
Hornene lægges på en bageplade med bagepapir.
Hornene dækkes til med viskestykket og efterhæver i ca. 20 min.
Ægget til pensling piskes sammen.
Nødderne hakkes fint.
Hornene pensles med ægget, og de hakkede nødder drys ses over.
Hornene bages ved 200 º på midterste ovnrille i ca. 15 min