Farvestrålende, raffineret og børnevenligt. Disse ruller er
gode som tilbehør eller som en vegetarisk hovedret • Grønsagerne tilfører en
blanding af flere vitaminer, mineraler og kostfibre.
Forberedelse 35 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Zucchini og gulerodsruller
1 bundt forårsløg
1-2 (100 g) gulerødder
2 spsk olie
½-1 tsk salt
⅛ tsk sort peber
2 zucchini (500 g)
1 mozzarellaost a 125 g
1-2 kviste timian eller 1 tsk tørret timian
1-2 kviste oregano eller J2 tsk tørret oregano
1 fed hvidløg
1 dåse (400 g) flåede tomater
1 dl cremefraiche
* Fremgangsmåde:
1 Gør forårsløgene i stand.
Skær den grønne del i 6 cm lange bidder og hak den hvide del
fint.
Skræl gulerødderne og skær dem i 6 cm lange stave.
2 Opvarm 1 spsk af olien på en stegepande med høje sider og
låg.
Steg gulerødderne 8-10 min. i olien, drys med salt og peber
og tag dem af panden.
Tør ikke panden af.
Skyl og rens zucchinierne.
Skær dem i skiver på langs med en ostehøvl eller på et
rivejern.
Blancher skiverne 1-2 min. i letsaltet kogende vand og lad
dem løbe af på køkkenrulle.
3 Skiv mozzarellaen og skær den i stave.
Læg derefter rullerne sammen (se Tips & råd).
Læg rullerne på et fad og stil til side.
4 Læg det hvide af løgene på panden og steg dem blanke i
resten af olien.
Pil hvidløget og pres det i.
Tilsæt tomaterne med væde, tryk tomaterne let ud med en
gaffel.
Tilsæt cremefraiche og smag til med salt og peber.
Lad saucen koge sammen uden låg i 5 min.
Læg rullerne i saucen og lad dem koge ved svag varme under
låg, til de er møre.
Tips & råd
Sådan laver du rullerne: fordel det grønne af løgene,
gulerodsstavene samt mozzarellaosten på zucchinipladerne. Hvis zucchinipladerne
er smalle kan du lægge to ved siden af hinanden taglagt. Krydr med salt, peber,
timian og oregano. Rul dem forsigtigt sammen og fæstn dem med tandstikkere.
Opvarm resten af olien på en pande med høje sider og brun rullerne på alle
sider. Tag dem op og læg dem på et fad, stil til side. Lav nu saucen efter trin
4 og lad zucchini- og gulerodsrullerne simre i saucen til de er møre.
PR. PORTION: Energi: Kcal 288 = kJ 1129
Kulhydrat 9 g Protein 9 g Fedt 24 g (75%) Fibre 4 g