Cheddarosten smeltes med øl, før den hældes over brødet og gratineres i denne klassiker fra Wales. Salat indgår ikke i den klassiske opskrift, men det gør den her – i form af en ganske intens og stærk løgsalat. Sød engelsk sauce hører sig til.
1 stk salatløg, lille
2 tsk salt
en god håndfuld løgspirer
½ agurk
groftrevet cheddarost
2 spsk smør
3 spsk mørk ale
1 æg
4 skiver hvidt brød
engelsk sauce
Sæt ovnen på .
Skær løget i tynde skiver, og vend dem med salt i en skål.
Lad løget træk- ke og blive mildt, mens du laver din welsh rarebit.
Smelt smørret i en gryde ved svag varme.
Tilsæt osten, og rør rundt.
Tilsæt øllet lidt ad gangen, når osten begynder at smelte.
Rør rundt, til blandingen er jævn og tyk.
Tilsæt det piskede æg, og rør rundt.
Fordel ostecremen på de fire brødskiver, og gratinér dem i ovnen, til osten har fået en fin gylden farve.
Skyl de saltede løg, og dup dem tørre.
Skær agurk i tynde skiver, og vend dem med løg og løgspirer.
Servér til det varme ostebrød med en god omgang dryp af engelsk sauce.