Waldorfsalat er en klassiker i det danske folkekøkken. Hér
på siden får du alle de bedste opskrifter samlet ét sted
(6-8 pers.)
# Ingredienser
3½ dl cremefraiche
1-2 spsk sukker
½ tsk groft salt
3-4 stilke bladselleri
300 g grønne druer
2 spiseæbler
50 g valnøddekerner
Pynt: blade fra bladselleri, valnøddekerner og druer.
* Fremgangsmåde
Smag cremefraiche til med sukker og salt.
Rens bladselleristilkene og skær dem på tværs i tynde
strimler.
Halver druerne og fjern kernerne.
Skær æblerne i terninger.
Tag lidt valnøddekerner fra til pynt.
Hak resten groft.
Bland fyldet i dressingen.
Lad salaten stå koldt til serveringen.
Anret og pynt salaten.
Server den til vildt retter, kødretter med vildtsauce ,
farseret fjerkræ eller efter frokosten.
Tips: Dressingen kan fx laves af lige dele 18 % og
38 % cremefraiche.