Waldorfsalat
er oprindeligt en amerikansk salat lavet med frisk æble, bladselleri, vindruer
og mayonnaise. Den blev opfundet på Hotel Waldorf i New York på Manhattan.
I
Danmark er salaten kendt tilbehør til vildtretter og ofte er mayonnaisen
blandet med flødeskum. Herhjemme kan sellerien også være små kogte stykker af
knoldselleri i stedet for bladselleri.
Arbejdstid:
20-25 min. 4-6 personer
#
3
syrlige æbler
6-8
stilke bladselleri
200
g blå vindruer
50
g valnøddekerner
1
portion mayonnaise med citronsaft (se boks)
salt
og et drys sukker
Pynt:
valnøddekerner
og små topblade af bladselleri
*
Skyl
æblerne, halver dem, fjern stilk, blomst og kernehus, og skær æblerne i små
stykker.
Snit
bladsellerien meget fint.
Halvår
druerne og fjern evt. sten.
Bland
æble, bladselleri og druer sammen med hakkede valnødder og mayonnaise.
Smag
til med salt og lidt sukker.
Pynt
salaten med valnøddekerner og bladselleri blade.
Mayonnaise:
Rør 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede) med ½ tsk groft salt, og tilsæt 1 spsk
citronsaft.
Tilsæt
2 dl olie (fx vindruekerneolie) dråbevist, indtil æggeblommerne bliver
tyktflydende.
Rør
derefter olien i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet.
TIPS:
Halvdelen af mayonnaisen kan erstattes med flødeskum eller cremefraiche.