Let, frisk, raffineret og dermed perfekt til forret: julesalat, vårsalat og granatæbler med kanel-lime-vinaigrette
150 g vårsalat
1 julesalat
1 granatæble
1 tsk reven limeskal (økologisk)
3 spsk limesaft
2 spsk honning
½ tsk cayennepeber
2 knsp stødt kanel
½ tsk sød sennep
salt, peber og
olie
Salaten gøres i stand, skylles, slynges tør og deles i blade.
Skær den kileformede, bitre stok fra julesalaten.
Granatæblet skæres i kvarter på langs, og kernerne tages ud.
Reven limeskal, limesaft, honning, ½ tsk cayennepeber, 2 knsp stødt kanel, ½ tsk sød sennep, salt, peber og 3 spsk olie kommes i et glas med skruelåg, som lukkes og rystes kraftigt.
Vårsalaten og julesalaten anrettes på et fad.
Granatæblekernerne fordeles ovenpå, og dressingen hældes over.
--