1 skrællet agurk halveret og skåret i tern uden kerner
groft salt
250 g groft lystbrød (gerne 3-4 dage gammelt)
125 ml vand
5 modne tomater uden kerner og skåret i tern
1 rødløg i tern
4-5 spsk rødvinseddike
80 ml jomfruolivenolie
salt og peber
15 g basilikumblade i mindre stykker
Læg agurketern ud på et stykke køkkenrulle og strø groft salt over.
Lad dem trække 15 min. Hæld agurkternene i en sigte, skyl og aftør dem herefter.
I mellemtiden skæres brødet i 2-3 cm tykke skiver og lægges i en dyb
tallerken.
Stænkes med vand, trækker 2 min.
Herefter trykkes brødet forsigtigt fri for væde til det er tørt.
Pluk det i 2-3 cm store stykker og fordel det på noget køkkenrulle.
Lad det stå 10 min.
I en skål blandes agurk, tomat, løg og brødterninger.
Eddike og olie røres sammen og smages til med salt og peber.
Brødblanding samt basilikum røres sammen med eddike/olie blandingen og det hele stilles 1-4 timer på køl.
Anret i en skål og servér koldt.