Logo

Toscansk brødsalat med tomat og agurk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 skrællet agurk halveret og skåret i tern uden kerner
groft salt
250 g groft lystbrød (gerne 3-4 dage gammelt)
125 ml vand
5 modne tomater uden kerner og skåret i tern
1 rødløg i tern
4-5 spsk rødvinseddike
80 ml jomfruolivenolie
salt og peber
15 g basilikumblade i mindre stykker

Læg agurketern ud på et stykke køkkenrulle og strø groft salt over.
Lad dem trække 15 min. Hæld agurkternene i en sigte, skyl og aftør dem herefter.
I mellemtiden skæres brødet i 2-3 cm tykke skiver og lægges i en dyb

tallerken.
Stænkes med vand, trækker 2 min.
Herefter trykkes brødet forsigtigt fri for væde til det er tørt.
Pluk det i 2-3 cm store stykker og fordel det på noget køkkenrulle.
Lad det stå 10 min.
I en skål blandes agurk, tomat, løg og brødterninger.
Eddike og olie røres sammen og smages til med salt og peber.
Brødblanding samt basilikum røres sammen med eddike/olie blandingen og det hele stilles 1-4 timer på køl.
Anret i en skål og servér koldt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.394 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her