Logo

Tomatchutney

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg grønne tomater
¾ kg madæbler, gerne Belle de Boskoop
250 g løg
2 fed hvidløg
600 g farin
500 g rosiner
1 spsk stødt ingefær,
1 tsk stødt allehånde
1 tsk knuste, sorte peberkorn
1 spsk salt
5 dl hvidvinseddike

Det er ikke nødvendigt at flå tomaterne. Godt det samme, for det er næsten umuligt at flå grønne, umodne tomater.
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i stykker. Pil løgene og hak dem meget groft. Pil hvidløgene og skær dem i stykker.
Kom tomater. æbler. løg, rosiner. hvidløg, sukker. krydderier og salt i en tykbundet gryde med halvdelen af vineddiken. Lad det koge blidt en times tid og kom resten af vineddiken i, efterhånden som chutneyen koger ind. Rør jævnligt i den, så den ikke brænder på.
Chutneyen er klar. når den har en marmeladeagtig konsistens. Tilsæt eventuelt konserveringsmiddel efter anvisningerne på posen. Hæld den i rene glas og luk straks til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (12 stemmer)
Siden er blevet set 2.681 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her