Denne sauce får sin søde og koncentrerede smag fra de bagte/grillede grønsager. Lav den en dag, hvor der alligevel er gang i ovnen eller havegrillen. Den kan holde sig 3 dage i køleskabet og er lige anvendelig til dampet fisk, stegt kød, som dip til grønsagsstave og som marinade til fisk, der skal grilles.
½ kg tomater i halve
2 vaskede løg
2 røde peberfrugter i kvarte
1 spsk olivenolie
1 tsk vineddike
En krydderurt efter eget valg
Evt. lidt cayennepeber
Tænd ovnen på 200°C.
Kom tomater og de hele uskrællede løg i en smurt bradepande.
Bag dem til løgene er helt bløde, ca. 40 min.
Tag det ud af ovnen og tænd ovnens grill.
Læg peberfrugtstykkerne på en bagerist under grillen og grill dem, til skindet er helt sort.
Lad dem afkøle lidt og træk så skindet af.
Kom dem i en blender med de »smuttede« løg, tomater, olivenolie, vineddike, krydderurt og blend til en glat sauce og passér gennem en sigte.
Smag til med salt og peber.
Grønsager pr person: Ca. 225 g