sojabønner
koldt vand
1 tsk kalciumsulfat opløst i 1 spsk vand pr. liter sojamælk
En del sojabønner vaskes og sættes i blød i koldt vand ca. 10 timer.
Bønnerne blendes med tre dele frisk vand.
Efter blendningen tilsættes yderligere seks dele vand, og det hele koges i 10-15 min.
Massen filtreres gennem et viskestykke eller et klæde.
Mens sojamælken endnu er varm, tilsættes 1 tsk kalciumsulfat opløst i 1 spsk vand pr. liter sojamælk.
Lad det stå i 10 min. og rør en-to gange forsigtigt rundt hvert andet minut.
Vallen hældes fra, og tofuen læggesi en si, omsluttet af et viskestykke.
En tung genstand, fx. en sten lægges ovenpå, og tofuen presses i ca. en time.
Læg tofuen i en skål vand i fire-fem timer.
Spis tofuen frisk - så smager den bedst.
Tips: Under fabrikationen ef tofu opnåes i øvrigt også et andet spændende stof - okara. Det er det der bliver tilbage i viskestykket, når sojamassen filtreres efter kogning. Okara er meget rig på fibre og vitaminer og kan anvendes i bagværk - eller tørret som bestanddel i müsli