(16-18 stk)
ca. 500 gram nye, små kartofler
3 dl vand
3 spsk olivenolie
limesaft
evt. 1-2 ansjoser
salt
purløg
ca. ½ flûte
olivenolie
Pynt: purløgsstrå ca. 5 cm
*
Vask kartoflerne, lad skrællen sidde på og skær dem i mindre stykker.
Bring vandet i kog i wokpanden.
Tilsæt kartoflerne og lad dem koge til de er møre, ved højeste blus ca. 10 minutter - hold øje med at vandet ikke koger helt væk.
Vandet må ikke tilsættes salt, så er det sværere at mose kartoflerne.
Tag wokpanden af blusset og lad kartoflerne køle af.
Varm grillpanden op imens.
Skær flûte i tynde skiver – ca. ½ cm og pensl både flûteskiver og grillpande med olivenolie.
Rist brødskiverne på grillpanden på begge sider, til de har fået farve.
Lad de små toast køle af på køkkenrulle.
Mos kartoflerne med olivenolie, limesaft, evt. ansjoser og smag til med salt – mosen skal være grov og må gerne indeholde hele stykker af kartoffel, rør til sidst fintklippet purløg i mosen.
Læg en skefuld mos på hver skive toast og pynt med hele strå af purløg.
Server som frokost/for- eller tapasret.