De fleste marinader er baseret på olie og virker ved, at smagsstofferne siver ind i kødet, hvorimod tørmarinaderne gnides ind i kødets overflade, før det lægges på grillen. Man kan også tilsætte et stænk olie, så tørmarinaden bliver til en slags pasta, hvis man foretrækker det. Små snit i kødets overflade øger tørmarinadens virkning. Dæk kødet eller fisken med tørmarinaden og lad det stå i ca. 1 time, før det grilles, for at opnå det bedste resultat. Men hvis du har lidt travlt, kan du godt afkorte eller helt udelukke trækketiden, da tørmarinader trænger hurtigere ind i kødet end traditionelle marinader og derfor giver smag i løbet af et øjeblik.
Da de fleste tørmarinader udelukkende tilberedes af tørre ingredienser, er der ikke meget vundet ved at lave dem i forvejen, men hvis der skulle blive noget tilovers, kan det holde sig i adskillige uger, hvis det opbevares i en lufttæt beholder og stilles i et køligt, tørt skab. Tørmarinader er sjove, fordi de kan sammensættes på utallige måder. De følgende opskrifter giver dig nogle rettesnore for, hvilke mængder der skal bruges, og med dem i tankerne er det kun dit køkkenskab og eventuelt din have, der sætter grænserne.