Tærten er fyldt med
porrer, peberfrugter og sølvbeder, men brug endelig de grønsager, du har i
køleskabet, eller dem, du bare bedst kan lide.
1 tærte/6 personer. Arbejdstid:
1 time. Hviletid: 1 time+20 min. Stege/bagetid: 1 time og 15 min. Fryseegnet
#
Dej:
125 g hvedemel
125 g durummel
125 g koldt smør
½ tsk salt
1æg
2-3 spsk koldt vand
Fyld:
1-2 porrer
1 rød peberfrugt
(eller 100 g bløde soltørrede tomater)
1 bundt sølvbeder
(eller 1 pakke frossen hel spinat)
1 spsk olie
2 fed hvidløg
4 æg
4 dl fløde 9%
75 g revet ost
1 spsk hvedemel
muskatnød
salt og peber
*
Dej: Bland de to
slags mel med salt, og hak det sammen med det kolde smør til en grynet masse
brug gerne en foodprocessor.
Tilsæt sammenpisket
æg, og saml hurtigt dejen med koldt vand.
Pak dejen ind, og
sæt den koldt i 1 times tid.
Rens porrer,
peberfrugt og sølvbeder, og snit dem fint.
Steg porrerne bløde
i en dyb pande med olie, og tilsæt peberfrugt.
Steg under omrøring
i 5 min. og tilsæt sølvbeder (eller spinat) og knust hvidløg.
Steg under omrøring
til det akkurat falder sammen, og tag panden af varmen.
Rul dejen ud i ½ cm's
tykkelse, og læg den i en tærteform (24-26 cm).
Prik den med en
gaffel, og sæt den i fryseren i 20 min.
Forbag tærtebunden
ved 180 °C i ca. 15 min.
Pisk æg og mælk
og/eller fløde godt sammen, og krydr med revet muskatnød, salt og peber.
Bland ost og mel
godt sammen, og rør det i æggemassen sammen med grønsagerne.
Hæld grønsagsfyldet
i tærtebunden, og bag tærten, til den har "sat" sig det tager 45-55
min.