Her er et hurtigt
syltetøj, der er velegnet til lagkager, som tilbehør til kager, pandekager og
dejlig på græsk yoghurt.
Arbejdstid: 10-20
min. Kogetid: ca. 5 min. Fryseegnet.
# Ingredienser til Syltede ribs med
citronverbena:
500 g friske ribs -
evt. halvdelen hindbær
250 g sukker
½ dl citronsaft
1-2 håndfulde
citronverbena (se Tips)
*
Sådan laves Syltede
ribs med citronverbena:
Rib ribsene, skyl
dem og dryp dem godt af.
Varm sukker i en
gryde, uden at det det smelter.
Tilsæt bær og
citronsaft.
Varm igennem i få
min. ved høj varme, til bærrene slipper saften, og sukkeret er smeltet.
Afkøl og drys med
friskhakket citronverbena ved servering.
Tips: Citronverbena,
som også kaldes citronjernurt, er en krydderurt, hvis blade har en kraftig smag
af citron. Du kan evt. bruge citronmelisse i stedet.
----------- ooo OÔO ooo -----------